Cékla

Cékla

A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és fitovegyületeknek köszönheti. Napi 2-3 dl fogyasztása ajánlott a felnőttek számára, gyermekeknek adagja életkotól függő.

Rendkívül erős vérképző hatása van. segíti a vörösvértestek képződését és regenerálódását is. Vörös festékanyaga, a betain rákellenes hatású, s erős antioxidánsként segíti a máj méregtelenítő munkáját A cékla vérképző hatású,szabályozza a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait és gátolja a tumorsejtek szaporodását. Nem csak a vastartalma révén javítja a vérképet, hanem serkenti a vörösvértestek regenerálódását is Vörös festékanyaga a betain tumorellenes. Magas B-vitamin tartalma miatt különösen kismamák számára ajánlott, hisz e vitamin elengedhetetlen a magzat szöveteinek megfelelő fejlődéséhez.

Gyógyító energia koktél az influenza tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére:

Répás céklakoktél

Kelet-Európában elterjedt népszerű ital, melyet téli estéken fogyasztottak nagy és értékes tápértéke miatt.

  • 1 dl céklalé
  • 1 dl sárgarépalé
  • 1 dl uborkalé
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál élőflórás joghurt

Érdemes naponta 2 pohárral inni a gyógyító répás céklakoktélból, az akut tünetek enyhüléséig:

A cékla jótékony hatása immunrendszerünket erősíti, csökkenti a lázat, fokozza a toxinok kiürítését, serkenti a máj és a belek működését. Hatékonyan stimulálja a nyirokkeringést, segíti a szervezet védekezőképességét és csökkenti a légutak gyulladását.

A sárgarépa serkenti a belek működését.

Az uborka fokozza a méreganyagok kiürítését a vesén keresztül.

Többek érdeklődésére hivatkozva tájékoztatom a tisztelt szülőket, hogy a gyermekkörzetek megvál-toztatásától függetlenül, a szabad orvosválasztás értelmében, to- vábbra is szeretettel fogadom a korábban a körzetembe tartozó Királydombról és Kurjancsról érkező gyermekeket.