Bemutatkozás

Koscsó MártaDr. Koscsó Márta vagyok, a fóti 1. sz. házi gyermekorvosi körzet gyermekorvosa.
Diplomámat a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. A csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgához szükséges gyakorlatokat a Kenézy Megyei Kórház és a Debreceni Gyermekklinika Gyermekosztályán, valamint a londoni St. George’s Hospital egyetemi oktatókórház gyermekrészlegén végeztem, majd a Debreceni Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján és a Gyermekklinika Nephrológiai Osztályán eltöltött gyakorlati évek után újabb szakorvosi vizsgát tettem nephrológiából. .
Intézeti munkám mellett 5 éven keresztül láttam el iskolaorvosi feladatokat az egyetem gyakorló iskolájában, valamint a Svetits és Szent József Katolikus Gimnáziumokban, így természetesen iskolaorvoslásból és ifjúság-egészségügyből is szakorvosi képesítést szereztem. A Debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat Gyermeknephrológiai Szakrendelése vezetőjeként elsősorban vesebetegségben szenvedő gyermekeket kezeltem és gondoztam. .
Munkám kezdetétől nagy hangsúlyt fektetek a betegségmegelőzésre, ezért egy Debrecen város teljes 3-18 év alatti lakosára kiterjedő szűrővizsgálatot terveztem és végeztem, melynek során több, fontos és még tüneteket nem mutató betegség mielőbbi felfedezését céloztam meg, sikerrel. .
Házi gyermekorvosként abban a kivételes helyzetben lehetek, hogy kis pacienseim fejlődését születésüktől kezdve kísérhetem figyelemmel, így a rendszeres találkozások során számos betegség fölfedezésére nyílik lehetőség még a tünetek és a szövődmények kialakulása előtt, míg más betegségek a megfelelő tanácsadással megelőzhetők. Rendelésem során kis betegeim és szüleik számára barátságos légkört kívánok teremteni, melyben számítok a szülők szíves együttműködésére is. Munkámat természetesen a legújabb szakmai ismeretek figyelemmel kísérésével, nagy körültekintéssel igyekszem végezni. Ebben segítségemre van asszisztensem, ki maga is két kisgyermek édesanyja.

Többek érdeklődésére hivatkozva tájékoztatom a tisztelt szülőket, hogy a gyermekkörzetek megvál-toztatásától függetlenül, a szabad orvosválasztás értelmében, to- vábbra is szeretettel fogadom a korábban a körzetembe tartozó Királydombról és Kurjancsról érkező gyermekeket.